Postmodernismens udfordring

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Niels Ove Vigilius

Resumé

”Vi lever i en tid, hvor det at være moderne er ensbetydende med at være gammeldags (out of date)!” – Med denne spidsformulering introducerer Gene E. Veith, Jr. i en artikel om vor tid sin karakteristik af såkaldt ’postmoderne’ tænkemåde og livsindstilling:  Mens det 20. århundrede udmattet og desillusioneret går mod sin afslutning, og vi står over for indgangen til det tredje årtusinde, er et nyt verdenssyn ved at vokse frem. Vi kan se det i den intellektuelle verden, i de offentlige meningsmålinger, i pop-kulturen og i vore kirker. Vi er på vej ind i den postmoderne tidsalder.

   Mange taler og skriver på tilsvarende vis om vor tid som et særskilt tidehverv, der markerer overgangen fra én epoke til en anden. Diogenes Allen, der er professor i filosofi og teologi ved Princeton Theological Seminary, gør således gældende, at der i disse år ”finder en massiv intellektuel revolution sted, der måske er lige så stor som den, der afgrænsede den moderne verden fra middelalderen”. Der er tale om et skift, der har afgørende indflydelse på alle videnskabelige discipliner, al intellektuel virksomhed og heraf følgende praksis på alle livsområder inden for vores vestlige kultursammenhæng.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Citation/Eksport
Vigilius, N. (2017). Postmodernismens udfordring. EMissio, 2. Hentet fra https://emissio.net/index.php/emissio/article/view/41
Sektion
eBøger