Tanker fra NLM ung om samarbeid

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Astrid Helene Øgaard

Resumé

NLM ung sin første og viktigste prioritet er at evangeliet skal ut til alle folkeslag. Her har vi et spesielt ønske om å nå ut til de minst nådde, både i Norge og i utlandet. Dette er vår identitet som organisasjon, og vår første prioritet i arbeidet. Med den visjonen sier det seg selv at samarbeid med andre også er nødvendig for å nå visjonen. Her er det viktig at vi som organisasjon har en trygghet på hvem vi er, og hva vi vil, i møte med andre som vi samarbeider med.

   Det er to grøfter som vi må passe oss for i samarbeid med andre. Den første er et samarbeid der vi undergraver hva vi står for, og våre verdier. Det er en grøft fordi den lett kan bli selvutslettende for oss som organisasjon. Det er viktig at det vi tror på, og det vi ønsker å formidle videre forblir en viktig stemme inn i samarbeidet. Den andre grøften som vi kan havne i er en fremmedfrykt for andre som ikke er like oss selv i teologi og uttrykk. Dette er en grøft som kan føre til isolasjon, og er uheldig med tanke på visjonen.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Citation/Eksport
Øgaard, A. (2017). Tanker fra NLM ung om samarbeid. EMissio, 2, 178-180. Hentet fra https://emissio.net/index.php/emissio/article/view/40
Sektion
Missiologi